Liebster Award

Nagyon szépen köszönöm
 
Bea Styles-nak! ☺
Drága Olvasóim, éppen ma, hogy hét hónappal ezelőtt megnyitottam a blogot. Ezalatt az idő alatt az előzőkhöz képest egyre több és több elismerést sikerült gyűjtenem.Bea Styles-nak köszönhetően pedig az Elismeréseim c. menüpontom most újabb díjjal bővült. Nagyon szépen köszönöm csajszi!☺

Szabályok.: Írj 11 dolgot magadról! Válaszolj a jelölő mind a 11 kérdésre! Írj 11 kérdést! Küld tovább (5) 3 blognak.

Mivel a korábban kapott díjjaknál már sok mindent leírtam magamról nektek, most nem jut eszembe semmi sem, amit mondhatnék... Így most a történetemről is írok nektek.



5 dolog rólam:
» Nagyon szeretek sütni. Kedvencem a cupcake, de tortákat és más süteményeket is nagyon szívesen készítek.
» Csak kevesen tudják a környezetemben, hogy szeretek írni és vannak blogjaim. ☺
» Gyermekkori vágyam volt, hogy fodrász lehessek, most viszont, hogy pályaválasztás előtt állok, csak és kizárólag irodai szakokban gondolkodom.
» Nagyon szeretem a virágokat, kedvenceim az orchidea, a rózsa, a liliom és a fikusz.
» Nyrae Dawn - A játszma c. könyve volt az a kötet, amit legutóbb olvastam... Hihetetlen az a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nálam ötből öt csillagot kapott és annak ellenére, hogy 300 oldalas, - nagy bánatomra - nem teljes egy nap - alvással együtt - kellett ahhoz, hogy elolvassam. ☺

6 dolog a történetemről:
» A történet eredeti címe Passport to life (Útlevél az élethez) volt...
» ...csak később -, miután szinte az egész cselekmény összeállt a fejemben - döntöttem úgy, hogy a jelenlegi sokkal jobban illene hozzá.
» Nagyjából 25-30 fejezet hosszúságúra tervezem, de ez még változhat.
» Graham az egyik kedvenc könyvem főhőséről kapta  a nevét.
» Ellie és Graham kapcsolata nem a rózsaszín felhős meséken fog alapulni.
» A történet elején prológusában olvashattok egy cikket arról, hogy a kormányzó és a felesége miként halt meg. Ennek a résznek a későbbiekben még fontos szerepe lesz.


Bea Styles kérdései hozzám.:
» Hogyan vélekedsz a saját írásaidról/munkáidról?
Sajnos nagyon szigorú szemmel nézem azokat a dolgokat, amiket csinálok, ami néha jó, azonban vannak olyan esetek, amikor nem igazán. Általában próbálok minél pozitívabban hozzáállni mindenhez és a legtöbbet kihozni magamból. Ennek köszönhetően pedig rendszerint jól sikerülnek azok a dolgok, amikbe belekezdek... Ha nem vagyok megelégedve valamivel, mindig szánok időt arra, hogy kijavítsam a hibáimat... Ami az írást illeti, nem mondom, hogy én vagyok a blogos világ legjobb írója, mert ez közel se igaz, de úgy érzem, hogy a kezdők közé sem igazán vagyok sorolható, mert valamilyen szinten mégis jó vagyok abban amit csinálok. (Ezt az olvasóim és kritikázóim szavaiból szűrtem le.)

» Vannak olyan emberek, akik szerinted becsületre méltók, esetleg példaképként szolgálhatnának a fiatalság számára? 
Ha nem is túl sokan, de vannak. Nem szeretnék példákkal dobálózni, mert mindenki maga dönti el, hogy kire néz fel, de úgy érzem, hogy az élet szinte minden területén lehet olyan embereket találni, akiket a fiatalok megbecsülhetnek. Személy szerint nekem három olyan személy is van az életemben, akit nagyra tartok. Véleményem szerint írók, zenészek, színészek, de akár egyszerű hétköznapi emberek is élhetnek olyan életet, vagy mutathatnak fel olyan dolgot, ami hatással van mások életére...

» Te a fiatalok melyik kategóriájába sorolnád magad:
 - tanulós, szorgalmas, okos és kitartó
 - bulizós, nemtörődöm, felelőtlen
 - átlagos, magának való, egyedi → A válaszon nem kell sokat gondolkodnom, egyértelműen az utolsó lehetőség a legjellemzőbb rám. ☺


» Volt már olyan film/könyv, ami inspirált? 
Igen, az elmúlt pár év során volt már, hogy írás terén kisebb-nagyobb hullámvölgyekbe estem. Sokáig nem tudtam, hogy mit kéne csinálnom ahhoz, hogy ismét úgy tudjak írni, ahogy addig... Ilyen alkalmakkor mindig a kezembe veszek egy-egy olyan könyvet amelyben sikeres írók életét írják le, hogy egy-egy regényt milyen körülmények között alkották meg, s mennyit küzdöttek azért, hogy történetük kiadásban is megjelenhessen. Az ő kitartásuk engem mindig inspirál.

» Szerinted a 13-16 éves korosztály mennyire művelt? Tudnának válaszolni az alap műveltség kérdésire? 
Nehéz kérdés... Sajnos az ismeretségi körömben több olyan fiatal is van, akik nem tudnának százszázalékosan helyt állni egy olyan teszt során, ahol az alapvető műveltségre kéne válaszolni. De ahogy én látom szerencsére olyanok is vannak, akiknek talán meg sem kottyannának ezek a kérdések.☺

» Ki tudnál emelni egy olyan embert, aki szerinted maradandót alkotott a maga módján? (lehetőleg blogger-t)
Sok írót és költőt, színészt és zenészt tudnék sorolni neked, olyanokat, akik szerintem egytől egyik valami olyat alkottak, ami hatalmas hatással volt az emberekre. A blogger világ alkotói közül egyetlen egy embert tudnék kiemelni, akire tényleg minden szempontból felnézek. Nem tudom, hogy hallottatok-e már róla, mert szerintem őt leginkább csak a régóta blogolók ismerik.
Pixie. Első sorban Robert Pattinsonnal kapcsolatos történeteket „vetett papírra”, de olyan módon, hogy az valami fenomenális volt. Sajnos ma már nem blogol, de a blogján továbbra is tartja a kapcsolatot minden régi, még érdeklődő olvasóval. Remélem még egyszer visszatér közénk. Az ő írásait, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, főleg a Letters to Robert Pattinson c. alkotását, ami örök kedvenc marad a számomra.

» Szoktak neked "rajongói üzenetet" küldeni, esetleg kérésekkel előállni? 
Nem túl sűrűn kapok – a fejezetekhez írt megjegyzéseket kívül - „rajongói leveleket” de volt már rá példa. Azonban a segítségemet már többször is kérték, egy-egy írással kapcsolatos probléma során...

» Az érettségi/diploma után mivel szeretnél foglalkozni? 
Idén érettségiztem, az elkövetkezendő pár év során még tanulni fogok, később pedig a tanult szakmámon belül szeretnék majd elhelyezkedni.

» Mennyi időt szoktál írással tölteni? Képes lennél napokon keresztül ülni a számítógép előtt és csak pötyögni? 
Addig írok, amíg élvezem, ezzel mindig így vagyok, mert ha csak gyötröm magam annak biztosan rossz vége lesz. Csak akkor írok, amikor van kedvem hozzá, mert ilyen alkalmakkor valóban megvagyok elégedve azzal, amit csinálok és nem rágódom azon, hogy ezt meg azt nem így kellett volna... stb...

» Hogyan képzeled el Magyarországot 20 év múlva?
Hát ez elég nehéz kérdés. Valahol a képzeletemben van egy kép arról, hogy milyennek is gondolom a sok évvel későbbi Magyarországot, de azt hiszem, hogy most képtelen lennék szavakba önteni az általam elképzelt dolgokat. Viszont bízom benne, hogy jobb lesz, mint most.

» Szerinted van normális jövője annak, aki itthon szeretne a későbbiekben boldogulni?
Ha valaki tanul és küzd azért, hogy elérje a céljait, álmait és vágyait, akkor szerintem bárhol is legyen itthon vagy akár külföldön, biztosan képes lesz arra, hogy érvényesülni tudjon, csak némi kitartás kell hozzá.

Kérdéseim.:
» Hogyan jellemeznéd magadat címszavakkal?
» Szeretsz olvasni? Ha igen, milyen könyvetek részesítesz leginkább előnyben?
» Véleményed szerint fontos, hogy olvasson az ember? Miért?
» Hogy hívják azt az írót/írónőt, akire igazán felnézel?
» Mi motivál az írásban/blogvezetésben.?
» Mit szeretsz benne leginkább?
» Ki vagy kik a kedvenc könyves karaktere(i)d?
» Van kedvenc idézeted? Ha igen akkor melyik az?
» Van mottód? Ha igen akkor mi az? 
» Ha egyszer valaki szervezne egy író-olvasó (itt most a blogot vezető bloggerinákra gondolok) találkozót, szívesen részt vennél rajta?
» Gondolkoztál már azon, hogy milyen lenne csak úgy felülni a buszra, vagy éppen vonatra és elindulni az ismeretlenbe?

Akinek küldeném.:
» Kelly & Lupi
» Vicky
» Angelika

Mégegyszer nagyon, de nagoyn szépen köszönöm a díjjat.
Ölel benneteket, Ellie Roberts

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Angi, nincs mit megköszönnöd. ☺ Megérdemelted!

      Ölel, Ellie Roberts

      Törlés
  2. Si quieres ganar algo de dinero de verdad te aconsejo clixsense, es una PTC o, para que me entiendas, página que paga por hacer encuestas, es muy sencilla de utilizar, primero, no hay que dejar de hacer click en los anuncios diarios (aunque paguen una ****** por ellos) y segundo, haciendo encuestas. De momento llevo 8 días y he conseguido hacer 13,87 euros y ya he solicitado el pago por paypal (que me enviarán hoy, según comentan en el foro). El caso es hacer de media 2-3 encuestas diarias, aunque he llegado a hacer ya 5 encuestas en un día de 5-25 minutos que pagan de 0,25-1,5 Dólares Americanos, que más tarde en Paypal podrán convertirse en euros (como el dolar ha subido y el euro ha bajado, se han igualado en precio). Es muy importante también el perfil que subes, ya que te mandarán encuestas segun tus capacidades, consumo, hasta enfermedades). Además puedes intentar conseguir referidos, como estoy haciendo yo (para serte sincero), conseguir los bonos de la pagina principal de clixsense (haciendo 2 encuestas, los 30 clickgrid, que es un juego de la pagina para ganar hasta 10$ de una (imposible XD), y haciendo click en 6 anuncios diarios (por eso son importantes) y te dan un 5% de lo que hayas ganado ese dia. Si además te colocas el clixaddon que es una extensión del navegador que te avisa si tienes encuestas, y consigues el bono del 5% durante 3 días, te darán un 12% más todos los días si lo sigues manteniendo. El primer día gané 1,35, el segundo 1, el tercero 3,71, el cuarto 2,8, el quinto 2,3... las ganancias varían pero mínimo es un euro diario, y puedes cobrar al llegar a los 8$... no esta nada mal... bueno, te dejo en enlace por si te interesa¡ si tienes alguna duda, no dudes en decirlo¡ ---- http://www.clixsense.com/?10301131

    VálaszTörlés